2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

Minios parama projektams Crowdfundig

Kaip gauti finansinę paramą projektui ar brangiai idėjai realizuoti? Dažniausias atsakymas - ieškoti investuotojų. Pamėginkime patys įsitraukti į grandiozinių planų kūrimą ar įgyvendinimą, pasitelkdami bendraminčių paramą iš savišalpos fondų - Crowdfunding.

Bendruomeninis fundavimas crowdfunding leidžia susitelkus įgyvendinti ambicingiausias idėjas. acceleratoru.com nuotr.
Sakykime, gimė unikali idėja, kuriai suteikti pavidalą kainuoja pinigų. Ar tai būtų kelionių foto albumo leidyba, ar investicija į naują įrangą, pažangią technologiją, ar išteklius - staiga pasidaro akivaizdu, kad savomis jėgomis, be kitų palaikymo, tokia finansinė našta šiuo metu yra per didelė.

Todėl įvairiems projektams finansuoti verta pasitelkti bendraminčių paramą, suformuluojant ir pristatant plačiai internetuose svo idėją ir kviečiant paremti jai pritariančiuosius. Vakaruose tokie vieši bei masiški savišalpos fondai ir pats procesas vadinami Crowdfunding.

Žmonės ten vertina paramos ieškančius projektus, diskutuoja, kelia klausimus, dalijasi nuomonėmis, o kai kurie skiria ir finansinę paramą. Mainais už tai, dažniausiai, pasiūloma proporcinga dalis iš numatomo pelno ar atsidėkojama simbolinėmis dovanėlėmis, jei lėšos renkamos labdarai.

Visgi, nutarus prisitraukti daugiau pajėgumų iš šalies, derėtų suvokti, jog tarp fundatorių užsimezga partnerystė - su savo taisyklėmis, atsakomybe, įsipareigojimais bei teisėmis. Iš tiesų, savo idėjai įgyvendinti pasitelkiame bendraminčių ir rėmėjų. Todėl, jau tarytum komanda, judame bendro tikslo link.

Nors šiomis dienomis galime pastebėti lietuviškų pasiūlymų didžiausiuose Crowdfunding tinkluose, tačiau plėtojame ir savas idėjas, kaip susitelkę galėtume pasiekti geresnių rezultatų.

Pristatome vieną perkamonline.com projektų bendruomeniniam finansavimui - profesionalus rezervacijų ir registracijos kalendorius. Kviečiame vertinti šiųmetę idėją ir prisidėti, paspartinant jos įgyvendinimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą