2013 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis

Radio sklaida - forever!

Medijų poslinkiuose, vis gi, matome beatsiveriančias nišas moderniai sužėrėti senoviškiems išradimams.

Gal nesupyks radio entuziastai iš WPON dėl pasiskolintos iliustracijos... ;)
Verta turėti domėje, kad apklausų duomenimis, radijo teatro dekoracijos yra žymiai gražesnės už tas, kurias rodo spektakliuose per televiziją.

Dabar klausinėjama, ar išliks radijas, kai blėsta spaudiniai ir koks jis bus ateityje? Bet atsakymas čia - vienareikšmis!

Didžiulė magija ir įtaigumas žmogaus balsu civilizaciją supo nuo seniausių laikų. Pasakos ir pasakėčios, istorijos ir nutikimai gyvu žodžiu skleidėsi per amžius.

Dabar, kol sparčiai plėtojasi bevielis ryšys, radijo bangomis mus pasiekia ne tik garsas, vaizdas ar tekstas, bet ir juos lydintis ar čia pat sukurtas emocinis fonas.

Dabar radiją galima klausytis per elektroninį laikrodį ar auskarą. Visokiausios laidos lengvai pasiekiamos online saugyklose. Savo ausinėse klausomės ne tik mylimiausių melodijų, bet ir intriguojančių pokalbių...

Istorijos, pasakojimai, vaizdinių kūrimas žodžiu, svinguojančios balso intonacijos bei tembrai ir net gi eterio triukšmai dabar kuria beribę, įtraukiančią, interaktyvią ir neįtikėtiną sceną vis naujiems siužetams bei potyriams.

Radijas, neabejotinai, gyvas ir klesti didžiuliais pagreičiais, o girdėjimas, kaip vienas esminių gebėjimų orientuotis pasaulyje, yra plačiai vartojamas, subtilus, mandagus ir neišsemiamas...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą