2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Mokėjimai elektroninėje parduotuvėje

Diegiant lietuvišką elektroninę parduotuvę internete, tebėra sudėtinga sukonfigūruoti mokėjimų sistemą. Ypač pradedantiesiems kūrėjams, naudojantis atviro kodo platformomis ir elektroninės prekybos šablonais.

Jau minėta, jog perkamonline.com elektroninė parduotuvė įgalinta WooCommerce palaikymo ir pakrauta į Wordpress platformą. Kaip ir kiekvienam elektroninės komercijos įskiepiui, čia būtinas mokėjimo būdo nustatymas.

Daugybė pinigų pervedimo internetu sprendimų šiais laikais siūloma elektroninei komercijai plėtoti

Jei anksčiau naudotam WP e-Commerce varikliukui WebToPay Gateway įskiepį pavyko įdiegti, palyginti lengvai - įkraunant ir aktyvuojant per Wordpress turinio valdymo sistemą (TVS), tai su naujoviško WooCommerce įskiepiu Paysera teko pavargti. TVS niekaip nenorėjo „pripažinti" *.zip archyvo administraciniame valdymo lygmenyje.

Apie panašias įskiepių diegimo klaidas teko aptikti rašant Wordpress forumuose. Iš ten ir vienas „buldozeriškų" metodų - įskiepio aplanką įkelti, išskleisti ir katalogą `paysera` nuvilkti į jam skirtą vietą (wp-content/plugins) teko per failų perdavimo sistemą (ftp). Tik po to TVS „pripažino" tinkamu paketą ir leido toliau nustatinėti bei konfigūruoti.

Galbūt, ši patirtis pasirodys įdomi ir vertinga tik nedideliam ratui entuziastų, savarankiškai programuojančių elektronines pardotuves, bet norisi pasidalinti ir kita Wordpress vartotojų bendruomenės pastaba: jei papildomas įskiepis neveikia, kreiptis reikia tik į jo kūrėją. Tačiau šiuo atveju - akivaizdu, kad lietuviškoms mokėjimų sistemoms yra kur tobulėti, pereinant nuo sauso technokratiškumo, patogesnių vartotojui sąsaju link.

Pasekmės: neatsargiai perinstaliuojant TVS ir nepasirūpinus atsarginėmis kopijomis, svetainės transformacijos darbai užtruks ilgiau, nei tikėtasi.

Siūlymas: Paysera įskiepį „rankomis" įkelkite į plugin skirtą wp-content segtuvą ir tik po to, kai aktyvuosite WooCommerce parduotuvę, paleiskite mokėjimo būdo nustatymus. Visus kitus įskiepius (temas, papildomus valdiklius ir pan.) diekite paskui!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą