2013 m. liepos 30 d., antradienis

Uždarbis internete

Vienas populiariausių jaukų pradedantiesiems ir neatsiejamas šiuolaikinio verslo palydovas - darbas internete. Komunikacinių technologijų plėtros amžiuje verslas vis labiau persikelia į internetą, pakeisdamas ir papildydamas tradicinį suvokimą apie klientų paiešką, pardavimus, procesų optimizavimą ir pan.

Instantleaks.com pataria, kaip pasamdyti specialistą internete


Ar pastebėjote, kiek darbų tapo įmanoma nudirbti, naudojantis vien išmaniuoju telefonu? Bent nuolatinė galimybė tikrinti ir atsakinėti į elektroninio pašto žinutes, stebėti online naujienų srautą, pasižymėti įdomesnes mintis ir dalintis jomis su kitais.Savotiškas „darbas iš hamako" atrodo toks pat svarbus, kaip ir tūnojimas ofisuose.

Ne paslaptis, kad mūsiuose dažnai dar galvojama, kad, jeigu panagės - ne juodos, tai reiškia - „baltarankis", gal net gi „dykaduonis", o vyresnės kartos žmonės tebeįsitikinę, kad darbas su kompiuteriu yra žaidimas, veltėdžiavimas ir dar gadina akis.

Tačiau, vos sutrikus elementariam interneto ryšiui, daugelis kasdieniame gyvenime tapusių įprastų reiškinių, bemat įgauna kitokį pavidalą. Ryškiausiu to pavyzdžiu galime matyti praėjusią savaitę strigusią „Registrų centro" informacinę sistemą - netrukus po to apie darbo nutraukimą pranešė notarai, nes elektroninė prieiga prie duomenų jiems yra būtina, operatyviai ir patogiai užtikrinanti pinigų cirkuliavimą.

Pasaulinė mada diktuoja, kad vis daugiau kompanijų savo dokumentaciją perkelia į „debesis" - serverius, kurie leidžia duomenimis naudotis beveik iš bet kokio interneto prieigos taško. Daugybė procesų šiuolaikinėje įmonėje vyksta automatizuotai - palengvina mūsų darbą ir padeda taupyti laiką.

Dabar susirinkimus organizuojame, pasitelkdami konferencinį ryšį ir prie vieno stalo surinkdami specialistus iš skirtingų pasaulio vietų. Operatyviai dalijamės ir online redaguojame dokumentus, kuriame projektus. 
Elektroninės priemonės labai padeda ypač plėtojant ir įgyvendinant idėjas, kuriant intelektualų produktą. Mes siekiame, kad kuo daugiau darbų atliktų technika, o žmonės turėtų kuo daugiau galimybių džiaugtis nuoširdžiu bendravimu...

Net ir iš pirmo žvilgsnio beprasmiu laiko švaistymu atrodantis „sėdėjimas facebook`e", iš tiesų, leidžia įtraukti (engage) plačią žmonių bendruomenę, kelti klausimus, pateikti atsakymus, stiprinti ryšį ir didinti žinomumą. Nuolat stebėdami ir reaguodami į naujienų srautą, jame įžvelgdami perspektyvias tendencijas, galime greitai pasitarti su kolegomis ir priimti sprendimą.

Tuomet belieka patraukliai ir aiškiai suformuluoti idėją, išgryninti mintį ar nubrėžti veiklos gaires ir pateikti kitiems. Kitas perspektyvus pavyzdys - pamažėl, bet užtikrintai besiplėtojanti elektroninė komercija: didėjantys pardavimai bei judantys ir dirbantys pinigai...

Akivaizdu, kad darbas internete nėra tuščia iliuzija - kiekvienas gali įsitikinti, jog šiais laikais efektyvus pažangių elektroninių komunkavimo priemonių išnaudojimas reikalauja atkaklumo, nuoseklumo, kantrybės, žinių ir kūrybiškumo. Todėl galime sakyti, kad „dirbti internete, tai ne tas pats, kas maišus nešioti"

1 komentaras:

  1. Viena naujausių ir pažangiausių šiuolaikinių galimybių užsidirbti internete - rašyti tekstus drauge su LingJob - tinka kiekvienam!

    http://lingjob.com/lit/

    AtsakytiPanaikinti